COMPUTER AND GK QUESTIONS

Question 1:-Which of the following is the separate pin code allotted to the Supreme Court of India on September 26, 2013 ?
 A:-110100
 B:-110101
 C:-110200
 D:-110201
 Correct Answer:- Option-D
Question 2:-Give the one word substitute for "To examine one's own thoughts and feelings".
 A:-Introspection
 B:-Retrospection
 C:-Exoneration
 D:-Intonation
 Correct Answer:- Option-A
Question 3:-The preface of a book is written by
 A:-Editor
 B:-Author
 C:-Expert
 D:-Publisher

KERALA PSC DATA ENTRY OPERATOR EXAM QUESTIONS

Question51:-In which of the following ground, the government will declare financial emergency ?
 A:-War
 B:-Election
 C:-Credit or goodwill is under threat
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-C
Question52:-In MS-Word, the default number of lines in drop cap is
 A:-2
 B:-3
 C:-4
 D:-5
 Correct Answer:- Option-B
Question53:-The height of Idukki Dam is
 A:-500ft
 B:-555ft
 C:-600ft
 D:-650ft
 Correct Answer:- Option-B
Question54:-The largest size of font that available in MS-Word is
 A:-70
 B:-71
 C:-72
 D:-73
 Correct Answer:- Option-C
Question55:-The full form of EMD in tender form is
 A:-Early Money Deposit

GK QUESTIONS Published on 12/07/2016

1. Who among the following is the recipient of the first 'Distinguised Indologist' award?
A:-Sushama Swaraj
B:-Fernando Tola
C:-Oscar Punjal
D:-Heinrich Von Freiherr Stietencron

Answer:-  D:-Heinrich Von Freiherr Stietencron

2. The preamble was amended to include the term 'Socialism' in
A:-1969
B:-1976
C:-1978
D:-1982

Answer:-  B:-1976

3. Who has been appointed as the Secretary of the Department of Administrative reforms in India ?
A:-Devendra Chaudary
B:- Sharan Poojary

PDO EXAM QUESTIONS IN ENGLISH

1. Alluvial soils are mainly found in
 A:-Thar Desert
 B:-Plains of Northern India
 C:-Deccan Plateau
 D:-Chota Nagpur region

Answer:-  B:-Plains of Northern India

2. "Kudhai Kitmatgar" an army was formed by
 A:-Subash Chandra Bose
 B:-Khan Abdul Gaffer Khan
 C:-V.D. Savarkkar
 D:-Bhagath Singh

Answer:- B:-Khan Abdul Gaffer Khan

3. What is the percentage of population in India below the age of 19 as per the 2011 census?
 A:-31
 B:-35
 C:-32
 D:-41

Answer:- D:-41

4. Who is the author of the famous work 'Why Socialism' ?
 A:-S.M. Joshi
 B:-Ashok Metha
 C:-Jayaprakash Narayan

KSRTC TRAFFIC INSPECTOR EXAM QUESTIONS

1. The foundation for "Economic planning" was laid by
A. America
B. Russia
C. China
D. India
E. None of the above

2. Where is "pearl fishing" done in India?
A. Kanya Kumari
B. Kandla
C. Nhava Sheva
D. Tuticorin.
E. None of the above

3. In which country did the medical practice of " Homeopathy" originate?
A. India
B. America.
C. England
D. Pakistan